Dwerggeitjes

Starten met Dwerggeitjes

Steeds meer mensen kiezen er voor om een dwerggeit te houden als hobby, en dit kan een regelrechte verslaving worden.

Geiten zijn vriendelijke en leuke dieren, maar je hebt wel wat kennis, ruimte én een goede omheining nodig om de dieren goed te kunnen houden.

Ook zijn geitjes kuddedieren en moeten ze minimum per 2 gehouden worden. De dracht van een dwerggeit duurt gemiddeld 148 dagen.
Dwerggeitjes kunnen tot 14 jaar oud worden.

Voor alle geiten geldt er een identificatie- en registratieplicht en iedereen die geiten houdt, moet een beslagnummer hebben of aanvragen. Ieder dier moet in elk oor een oormerk dragen.

Onze Passie

Bij de evolutie van ons pluimvee bloeide onze passie ook uit naar het houden van dwerggeitjes. Gerre ( zie foto ) is onze eerste bok waar het allemaal mee begon. Deze rakker hebben we ondertussen laten castreren en zal u steeds tussen onze dames kunnen terugvinden. Hij zorgt mee voor de kudde en vormen hierdoor een hechte familie.

We hebben ons doorheen de jaren gespecialiseerd in het houden van Blauwschimmel en blauwschimmel-tan geitjes. Ondertussen zijn we ook lid geworden van de Belgische Dwerggeiten Organisatie en staan we met onze stal mee geregistreerd in het stamboek. Jaarlijks kunnen er bij ons lammetjes gereserveerd worden.

Onze geitjes worden halfjaarlijks bekapt en om de 3 maanden ontwormt. Jaarlijks krijgen ze een vaccin tegen de meest voorkomende ziektes bij geitjes. De geitjes worden dagelijks voorzien van korrel en het hooi word regelmatig gecontroleerd en aangevuld. Daarbuiten krijgen ze afwisselend witloof, wortelen en appeltjes.

Wij staan geregistreerd bij DGZ,FAVV en DIERENWELZIJN.


Dwerggeitenstal Het Bressehuis